پنج‌شنبه, 9 فروردين 1403
  • ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۳۹۶/۱۱/۲۶ 
  • تعداد بازدید : 1159
  • کد خبر : ۲۶۶۸
جلسه تصویب برنامه جامع اقدام مشترك و طرح بازآفرینی شهری گلپایگان برگزار شد
در روز چهارشنبه مورخ 25 بهمن ماه جلسه ستاد بازآفرینی شهری گلپایگان...

در روز چهارشنبه مورخ 25 بهمن ماه جلسه  ستاد بازآفرینی شهری گلپایگان با هدف تصویب برنامه جامع اقدام مشترک با حضور اعضای ستاد بازآفرینی در راستای تحقق اهداف مورد نظر برگزار شد.

مهندس توسلی، سرپرست فرمانداری گلپایگان ضمن عرض خیر مقدم به جهت حضور اعضای ستاد بازآفرینی شهری بیان نمود: برنامه جامع اقدام مشترک و طرح بازآفريني شهر گلپايگان به همت شهرداری گلپایگان تدوین گردیده و جا دارد از این اقدام موثر که زمینه ساز پیشرفت و آبادانی افزونتر شهر خواهد بود، تشکر و قدردانی نماییم.

در ادامه شهردار گلپایگان به عنوان ریاست دبیرخانه ستاد بازآفرینی شهرستان ضمن تشکر از حضور مجدانه اعضا در جلسات ستاد در خصوص اهداف موضوعه ستاد افزود: رویکرد بازآفرینی پایدار یکی از جدید ترین رویکردهای پذیرفته شده جهانی در مورد احیا، نوزایی شهری و به عبارتی دوباره زنده شدن بافت های فرسوده و ناكارآمد شهري است و شهر گلپایگان به عنوان یکی از شهرهای پیشگام در اجرای این طرح در کشور مطرح بوده و امیدواریم با همکاری اداره عمران و بهسازی اصفهان این طرح به عنوان الگویی مناسب مطرح گردد.

وی بیان کرد: اصول، مبانی، سیاست‌ها و راهبردهای بازآفرینی شهری مصوب شهریور ماه 1393 هیات وزیران بوده و زمینه ساز تدوین سند ملی بازآفرینی شهری است و هدف از این عملیات، اقداماتی جامع و یکپارچه برای حل مشکلات شهری است، که در نهایت به یک پیشرفت پایدار اقتصادی، کالبدی، اجتماعی و محیطی خواهد انجامید. مهندس جمالی گفت: سهم شهرداری ها در اجرای این طرح 35 درصد است و مابقی بودجه طرح بعد از تصویب در ستاد شهرستان و استان می بایست توسط نهادهای مجری هر طرح در شهرستان از طریق استان جذب گردد که این امر پویایی و مشارکت بیش از پیش مسئولین ادارات را طلب می کند.

وی افزود: در همین راستا شهرداری گلپایگان به عنوان دبیر ستاد بازآفرینی شهرستان گلپایگان اقدام به برگزاری جلسات تخصصی با ادارات عضو ستاد نموده است و تا کنون ارائه و تصویب طرح های بازآفرینی شهر گلپایگان به عنوان حوزه مورد مداخله شهرداری گلپایگان، ارائه پیشنهادات و راهکارهای عملی به شهرداران و دهیاران شهرستان گلپایگان در جهت تکمیل طرح های مناطق مورد مداخله آنان و ایجاد همسویی بین ادارات در راستای تحقق اهداف ستاد بازآفرینی شهرستان از جمله اقدامات موثر شهرداری گلپایگان در جلسات مذکور بوده است.

بازشناسی و گونه بندی محلات پیش نیاز اجرای برنامه های بازآفرینی است

در ادامه صفایی کارشناس عمران و شهرسازی شهرداری گلپایگان ضمن تشریح روند اجرای عملیات بازآفرینی شهری افزود: بازشناسی و گونه بندی محلات پیش نیاز اجرای برنامه های بازآفرینی است که در همین راستا شهر گلپایگان را به 45 محله شهری تقسیم بندی نموده ایم که 25 محله به عنوان محله های هدف انتخاب گردید و در هر محله بافت های ناکارآمد، تاریخی، روستایی و سکونتگاه های غیر رسمی مشخص شده است.

وی بیان کرد: شهر گلپایگان بر اساس طرح تعیین شده و دستورالعمل های شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران  دارای بافت ناکارآمد شهری  به مساحت 717هکتار است . قسمتی از این بافت در خارج از محدوده  شهر  قرار گرفته که به صورت سکونتگاه های غیر رسمی شناخته می شوند.

وی افزود: بافت فرسوده شهر گلپایگان بر اساس متغیر هایی چون میزان فرسودگی، قرارگیری  نقاط شاخص  و یا توده های اجتماعی  خاص در یک محدوده وهمچنین اتصال و یا عدم اتصال به بافت شهری به گونه های زیر تقسیم شده است:

گونه بافت تاریخی با توجه به شاخص های تاریخی موجود در محدوده به مساحت 26.76 هکتار

گونه بافت ناکارآمد میانی  با توجه به میزان فرسودگی  بافت در مرکز شهر به مساحت285.54هکتار

گونه بافت سکونتگاه های غیر رسمی با توجه به اسکان حاشیه نشینی به مساحت 94.91 هکتار

گونه بافت سکونتگاه های  غیر همگن با توجه به  دوری و منفصل بودن از محدوده  و بافت شهری به مساحت 101.61 هکتار

گونه بافت سکونتگاه های روستایی با توجه به بافت اجتماعی و اتصال به محدوده  بواسطه نزدیکی به شهر به مساحت 304.66 هکتار

وی گفت: در شهر گلپايگان بافت کهن و قدیمی بازار اصلی شهر كه  به واسطه قدمت  وجود عناصر با ارزش تاریخی، موقعیت مناسب ارتباطی و قلب تپنده اقتصادی آن دارای ارزش و جایگاه منحصر به فردی در ساختار فضایی و کارکردی شهر است. این بافت و بافت هاي ناكارآمد ديگر با مشکلات و موانع ساختاری و عملکردی خاصی در ابعاد مختلف مواجه می باشند . طرح  بازآفرینی پايدار شهر گلپايگان سعی در استفاده از پتانسیل های موجود در مناطق فرسوده و ناكارآمد شهر را داشته و مي خواهد با بهره گیری از مشارکت گسترده عمومی با صرف کمترین بودجه، حیات اجتماعی و رونق اقتصادی را به اين بافت ها بازگرداند.

احیای ارزش‌ های فرهنگی و تاریخی  و احصاء عناصر ارزشمند موجود در محله‌های قدیمی و ارائه آنها به شهروندان نقش بسیار کلیدی در توسعه پایدار محله های تاریخی شهر گلپايگان خواهد داشت و تحقق این امر سبب افزایش کیفیت زندگی شهری  از طریق ساماندهی ویژگی‌های برجسته تاریخی و فرهنگی هر محله خواهد بود که به یاری خدا، در فرصت باقی مانده در سال 96  این طرح کلان را با احیای محله های سررباطان، باباعبداله، بازار محله و باباحسین آغاز خواهیم کرد.

برنامه جامع اقدام مشترک نیازمند همراهی همه دستگاه های اجرایی شهرستان است

در ادامه مهندس امینی ریاست اداره راه و شهرسازی شهرستان گلپایگان با اشاره به اهمیت حمایت همه جانبه ادارات عضو ستاد از اجرای این طرح افزود: برنامه جامع اقدام مشترک در مقیاس شهر- منطقه با هدف هم‏افزایی و هماهنگی بین بخشی، در برنامه‏ریزی و اجرای پروژه‏های مختلف توسعه در دستگاه‏های متولی مدیریت شهری تدوین شده و بر این اساس، برنامه مذکور، یک برنامه راهبردی بین سازمان‏ها و نهادهای محلی، منطقه‏ای و ملی متولی توسعه، جهت ساماندهی فضایی در شهر و منطقه پیرامون آن است.

شهرداران شهرهای گوگد و گلشهر و دهیاران نیز اقدامات مشابه را عملی کنند

در ادامه مهندس توسلی از شهرداران شهرهای گوگد و گلشهر خواست که در اسرع وقت به اقدامات مشابه شهرداری گلپایگان در جهت احیای بافت های فرسوده، ناکارآمد و تاریخی اهتمام ویژه داشته باشند و طرح های خود را در جلسات آتی ستاد مطرح نمایند. وی همچنین در جهت احقاق اهداف ستاد در روستاها  آگاه نمودن دهیاران در راستای ارائه طرح های مشابه را دارای اهمیت دانست.

شهرداران شهرهای گوگد و گلشهر نیز طی سخنانی به رفع موانع موجود و تسریع در ارائه طرح های خود به ستاد بازآفرینی تصریح نمودند.

روابط عمومی شهرداری گلپایگان
امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.7.0
    V6.1.7.0